;*9Ангела Меркел обяви, че Европа трябва да определи по-ясно собствените

...
 ;*9Ангела Меркел обяви, че Европа трябва да определи по-ясно собствените
Коментари Харесай

Меркел: Америка вече не е готова за водеща роля навсякъде по света

 ;*9Ангела Меркел разгласи, че Европа би трябвало да дефинира по-ясно личните си ползи за сигурност след изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан, написа ДПА.

„ Америка към този момент не е абсолютно подготвена да поеме водеща роля на всички места по света “, сподели немският канцлер по време на полемика с представители на Израелския институт за проучвания на националната сигурност (INSS) в Йерусалим.

Меркел, която ще напусне поста си след образуване на нова ръководеща коалиция в Германия след извършените в края на предишния месец избори, е на прощална аудиенция в Израел, която завършва през днешния ден.

В неделя тя се срещна с премиера Нафтали Бенет, където акцентира на отговорността на бъдещите немски държавни управления за сигурността на Израел и битката с антисемитизма.

Говорейки преди заминаването си през днешния ден, Меркел акцентира „ общите ползи за сигурност “, споделяни от Европа и Израел.

Относно напъните за ограничение на нуклеарната стратегия на Иран Меркел разгласи, че договарянията сега са в сериозна фаза. По думите ѝ създаването на нуклеарни оръжия от Техеран би трябвало да бъде предотвратено само че всяка цена, само че призна, че има разлики в мненията по отношение на верния път напред.

Ръководителят на INSS, проф. Мануел Трайтенберг, съобщи, че Израел е „ изпълнен с почитание и даже удивление “ към Меркел. Той я помоли да продължи да посвещава част от времето си на Израел и проблемите му и след края на канцлерския мандат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР